Plăcintă cu dovleac din bucătăria Mănăstirii

__

Ingrediente:

Pentru aluat:                                                                   Pentru umplutură:

Făină - 1 kg                                                                       Dovleac - 2 kg

Ulei floarea soarelui - 200 ml                                      Miere - 100 g

Drojdie - 50 g                                                                    Griș - 3 linguri

Apă călduță - 500 ml                                                     Scorțișoară - 1 lingură

Miere - 3 linguri; Sare - 5 g

Mod de preparare:

Se curăță dovleacul de coajă și se dă prin răzătoarea mare. Dovleacul ras împreună cu scorțișoara și mierea se călește într-un vas cu fund dublu până când zeama lăsată de dovleac se evaporă.

Se adaugă peste dovleacul călit cele 3 linguri de griș și se dă deoparte pentru a se răcori.

Într-un bol încăpător, se adaugă făina, 400 ml de apă, uleiul, drojdia dizolvată în 100 ml de apă, mierea și sarea și se amestecă până ce aluatul devine elastic și nelipicios. Se lasă 10 minute să crească.

Se împarte aluatul în două jumătăți și se întinde în două foi subțiri.

Prima foaie de plăcintă se așează într-o tavă tapetată cu hârtie. Peste aceasta se adaugă dovleacul călit și deasupra a doua foaie de aluat.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C aproximativ 30 de minute până când aluatul este bine rumenit.

Articole similare

__