Unitate și imunitate

__

Pentru noi, cei De La Mănăstire, grija pentru copii și pentru cei din jur este o preocupare continuă.

De câțiva ani, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Mănăstirea Turnu Prahova a reușit să inițieze mai multe proiecte ce susțin ideea unei comunități unite, care să le ofere celor din jur o viață cu mai puține frământări. Pas cu pas, cu implicarea obștii și a apropiaților mănăstirii care au arătat o reală dragoste pentru semenii lor, proiectele dezvoltate s-au dovedit a fi un real sprijin pentru cei aflați în nevoie.

  • Centrul Socio-Medical Sfântul Dorothei este un cabinet ce oferă consultații gratuite persoanelor defavorizate social care au nevoie de îngrijiri medicale, precum copiii din centrele de plasament din Prahova sau vârstnicii cu venituri reduse. Aceștia beneficiază de o serie de consultații, analize și îngrijiri medicale, fără plată. Centrul medical este specializat în medicină dentară, medicină internă, nefrologie și medicină de laborator.
  • Centrul Socio-Cultural Sfinții Martiri Brâncoveni are ca activitate principală organizarea de ateliere pentru copii. Acestea sunt foarte diversificate, având ca prim scop atragerea copiilor și implicarea lor în activități practice, prin care învață să fie mai aproape de natură, să prețuiască tradițiile și obiceiurile, să socializeze și să-și petreacă timpul altfel decât în fața calculatorului, telefoanelor, tabletelor. Printre multele tematici abordate în cadrul atelierelor, se numără familiarizarea cu îndeletnicirile bătrânilor noștri (pielărie, împâslit lână, încondeiat ouă, olărit) sau cu activitățile creative și practice (pictură, traforaj, gătit) care stimulează implicarea activă, colaborativă. Prin joc și activități practice copiii învață să fie mai buni, mai toleranți, devin mai îndemânatici și prind încredere în forțele proprii. În plus, Centrul a realizat o gamă largă de evenimente caritabile, invitând doritorii să doneze în cadrul unor seri culturale de teatru, de prezentare a unor evenimentelor istorice, concerte sau recitaluri artistice pentru susținerea mai multor proiecte umanitare.
  • După o muncă asiduă, în toamna anului 2022, pe terenul Mănăstirii Turnu Prahova se va deschide Așezământul Social „Leagăn prins de stele”. Acest proiect a putut fi dus la bun sfârșit cu ajutorul tuturor persoanelor dornice de a face bine aproapelui lor și comunității în care trăiesc. Așezământul cuprinde 3 căsuțe de tip familial în care vom adăposti, crește și educa 18 copilași orfani sau proveniți din medii sociale defavorizate care pot astfel descoperi ce înseamnă cuvântul acasă și pot avea șansa unei mai bune integrări în societate.

Dar grija noastră nu se oprește aici. Am creat, în laboratoarele De La Mănăstire, produse  medicinale naturale din plante și produse apicole pentru susținerea sănătății și ameliorarea diverselor afecțiuni. Magazinul online vă stă la dispoziție pentru achiziționarea de produse naturale, sănătoase, oferindu-vă șansa de a fi alături de semenii dvs.. Toate veniturile obținute din vânzarea produselor merg către comunitate prin inițiativele Mânăstirii Turnu Prahova.

Ca recunoștință pentru implicarea dvs., până pe data de 15 septembrie, la orice comandă de peste 250 lei realizată pe www.delamanastire.ro, veți primi gratuit un flacon de Imunitos capsule.

Capsulele Imunitos, cu echinaceea și măceș susțin și stimulează sistemul natural de apărare al organismului, fiind un ajutor eficace pentru menținerea sănătății mai ales în sezonul rece când imunitatea este ușor scăzută. Capsulele Imunitos sunt perfecte pentru menținerea unei bune funcționări ale organismului în lupta împotriva patogenilor. Măceșul este un întăritor al organismului, bogat în vitamina C, în timp ce echinaceea intervine în prevenirea răcelilor și ameliorarea durerilor reumatice prin numeroșii compușii activi din compoziție.

Capsulele Imunitos sunt recomandate adulților și copiilor de peste 12 ani. Acestea pot fi de un real ajutor mai ales înainte de reintrarea în colectivitate a celor mici, odată cu începerea școlii. O cură de 20-24 de zile întărește organismul copiilor pentru a face față mai ușor răcelilor sau altor boli specifice colectivității.

Împreună, putem sprijini și proteja copiii!

 

Articole similare

__