Apa de lavandă – sursă de frumusețe

__

Încântătoarea lavandă cu flori vesele și parfum relaxant! Este neîndoielnic o plantă minunat creată de Dumnezeu, care în măreția Sa a înzestrat-o cu frumusețe, mireasmă deosebită și proprietăți curative excepționale.

Fiind utilizată din vremuri străvechi, lavanda a ajuns să fie mult prețuită și să se bucure de o notorietate aparte în întreaga lume. Oamenii i-au oferit multiple întrebuințări, de la folosirea sub formă de buchete pentru înfrumusețarea și parfumarea locuințelor sau pentru alungarea insectelor dăunătoare și a moliilor până la aromatizarea băuturilor, obținerea parfumurilor și a produselor cosmetice.

Datorită conținutului ridicat de uleiuri volatile, lavanda este o plantă foarte studiată și s-a dovedit a avea multiple beneficii pentru sănătate.

Unul dintre produsele obținute la prelucrarea lavandei în vederea extracției uleiului volatil este îmbietoarea apă de lavandă. Este un produs complet natural în special util pentru îngrijirea tenului, datorită conținutului echilibrat de compuși activi care acționează diversificat, în funcție de necesitatea pielii. Apa de lavandă contribuie la regenerarea acesteia, având totodată efect cicatrizant. Beneficiile asupra pielii includ reducerea iritației și calmarea tenului gras și acneic. De asemenea, pielea deteriorată și deshidratată capătă aspect sănătos. Pe lângă acestea, apa de lavandă oferă o curățare excelentă a tenului, conferindu-i luminozitate.

De altfel, datorită uleiurilor volatile din compoziție, apa de lavandă are efect de grăbire a vindecării leziunilor minore de la nivelul pielii sau a înțepăturilor de insecte. Este calmantă, oferă pielii elasticitate și întârzie îmbătrânirea acesteia.

Articole similare

__