Ceaiurile noastre, dătătoare de sănătate și relaxare

__

„Ceaiul ne face fericiți” este concluzia la care a ajuns Regina Maria. Și este adevărat. Dacă s-ar face o analiză asupra efectului oferit de ceaiul băut de o persoană, se constată clar faptul că această băutură liniștitoare, dar în același timp răcoritoare, ajunge să devină singura „problemă” din momentul respectiv. Această putere a ceaiului de a uita de grijile cotidiene se datorează plantelor cu efect terapeutic.

Catherine Douzel afirmă că „în fiecare ceaşcă de ceai există câte o călătorie imaginară”. La fel ca și apa, plantele au propria lor memorie, au la bază o poveste frumoasă de creștere ce se resimte asupra băutorului.

Plantele naturale au fost lăsate de Dumnezeu în beneficiul omului. Înaintea apariției medicinei moderne, plantele ofereau cele mai bune remedii pentru afecțiuni diverse. Majoritatea dintre acestea sunt folosite și în prezent, sub diverse forme, în special preparate ca infuzii și ceaiuri.

Ceaiurile au un efect pozitiv asupra organismului, existând o multitudine de plante ce vin în susținerea sănătății. Din pură nevoie de vindecare sau din pură curiozitate, oamenii au descoperit darul vindecător pe care îl au plantele. Iar pentru că acestea se găsesc doar în anotimpurile călduroase, au fost conservate prin metoda uscării.

Laboratorul Mănăstirii Turnu care beneficiază de un laborator propriu, cu aparatură de pregătire, prelucrare și ambalare, oferă o metodă 100% sigură, ce nu alterează plantele. Înainte de uscare, plantele medicinale culese din flora spontană din zone nepoluate sau din cultura proprie sunt verificate cu atenție pentru a fi eliminat orice exemplar care ar fi impropriu prelucrării. Uscarea se realizează la întuneric în spații dedicate, ventilate corespunzător. Pentru fiecare plantă medicinală se respectă timpul propriu de uscare, acesta depinzând atât de structura vegetală a părții de plantă care este supusă uscării, dar și de particularitățile meteorologice ale fiecărui an (culesul plantelor după o perioadă ploioasă conduce la perioade de uscare mai îndelungate). În timpul uscării, plantele sunt verificate zilnic și rotite, astfel încât uscarea să se facă uniform.

Ceaiul oferă, de asemenea, o senzație de liniștire, de calmare a organismului și o stare de bine. Reprezintă remediul disponibil pentru orice vârstă, la orice oră, oriunde.

Articole similare

__