Mierea cu propolis - manifest de sănătate

__

Mierea este mai mult decât un îndulcitor 100% natural, este un super aliment bogat în vitamine, minerale și macronutrienți necesari pentru buna funcționare a organismului.  Proprietățile mierii sunt mult superioare zahărului, ceea ce dovedește încă o dată că natura creată de Dumnezeu este superioară oricărei invenții umane.

Propolisul, o altă minune pentru sănătate, este obținut de albine prin prelucrarea rășinilor de plante cu ceară de albine, polen și miere. Albinele folosesc propolisul ca izolator al stupului pentru a împiedica pătrunderea intrușilor. De asemenea, acesta protejează albinele de agenții patogeni datorită proprietăților antimicrobiene. De către oameni, propolisul este folosit drept aliment funcțional întrucât conține o serie de substanțe benefice pentru organismul uman precum vitamine și polifenoli cu rol de antioxidanți și captatori ai radicalilor liberi.

Propolisul este un puternic imunostimulator, întărind capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și infecțiilor. Astfel, consumul de propolis contribuie la prevenirea și vindecarea gripei și a răcelilor. Este, totodată, un regenerator al celulelor și ajută la vindecarea rănilor și arsurilor. În plus, o serie de studii susțin contribuția propolisului în lupta împotriva cancerului, limitând proliferarea celulelor cancerigene.

Amestecul de miere și propolis aduce laolaltă proprietățile celor două produse apicole. Întrucât propolisul este greu de consumat ca atare și greu de dizolvat, amestecul cu miere este un mod plăcut de a fi utilizat, rezultând o cremă cu un gust plăcut și o textură moale. Produsul este ușor asimilabil, fiind o excelentă sursă de energie și de compuși fitofarmaceutici. 

 

 

Articole similare

__