Mierea, un aliment minune

__

Un adevărat ”aliment minune”, mierea este folosită încă din antichitate atât pentru consum, cât și  pentru proprietățile sale miraculoase în domeniul medical sau cosmetic. Numai în Vechiul Testament, mierea este menționată de peste 60 de ori.

Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale: întărește sistemul imunitar; este o sursă naturală de energie; întreține celulele ficatului; combate durerile în gât; reglează nivelul colesterolului; previne apariția afecțiunilor osoase; prezintă un conținut ridicat de antioxidanți... Iată numai cîteva dintre proprietățile acestui produs natural, cu adevărat cel mai complex aliment.

Mănăstirea Turnu  produce în stupină proprie diverse tipuri de miere și amestecuri de miere cu alte produse apicole, precum și oțeturi de mere și miere.

În momentul de față, stupii mănăstirii sunt în Podenii Noi, lângă o pădure de stejari și livezi cu pomi fructiferi. Dintr-o vâlcea din apropiere va fi ”culeasă” ulterior, mierea de salcâm și de tei.

Urmând ritmul naturii, stupii vor fi mutați apoi  în județul Tulcea, în Delta Dunării, de unde ne așteptăm să obținem miere polifloră, polen, propolis, precum și lăptișor de matcă.

Articole similare

__