Sirop de soc - dor de vară

__

Pentru cei care sunt în căutarea unui gust răcoritor, siropul de soc de la Turnu este o soluție ideală. Acesta este un preparat naturat realizat prin macerarea la rece a florilor de soc în miere.

Siropul de soc poate fi folosit pentru prepararea sucurilor sau pentru aromatizarea altor băuturi. Gustul de soc este dulceag-aromat, fiind foarte potivit mai ales în asociere cu felurite deserturi. Preparat cu ajutorul mierii de albine, siropul de soc reușește să păstreze autentic gustul florii de soc, oferind o alternativă sănătoasă la preparatele cu zahăr răspândite pe piață.

Dar siropul de soc poate fi consumat și nediluat, această opțiune fiind recomandată pentru ameliorarea mai multor afecțiuni. Datorită parfumului său plăcut și gustului dulceag-aromat, acesta este bine tolerat chiar și de către cei mici. Este potrivit pentru reducerea simptomelor răcelii și întărirea sistemul imunitar, aceste efectefiind potențate prin asocierea cu mierea de albine.

Socul are un bun efect detoxifiant, stimulează sistemul digestiv și ajută la eliminarea apei în exces și a toxinelor prin creșterea activității glandelor sudoripare. Datorită cantităților crescute de minerale, vitamine și flavonoide, are efect analgezic și antiinflamator, fiind un bun tonic fizic și nervos.

Astfel, siropul de soc are dublul beneficiu de a susține sănătatea organismului și de a fi baza pentru obținerea unei băuturi sănătose și savuroase indiferent de anotimp.

Articole similare

__