Oțet de mere și miere

Preț: 7.00 Lei

(0)

Stoc: În stoc

Cod produs: OMM001

Gramaj: 250 ml

Oțetul de mere și miere este un tonic digestiv, antibacterian și energizant. Este un produs obţinut din mere româneşti netratate şi miere de albine, după o reţetă tradiţională. Se poate consuma în salate și mâncăruri, după gust, sau diluat în apă, ceai sau sucuri naturale.

Oțetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un conținut ridicat în minerale și oligoelemente vitale pentru un organism sănătos - potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu și fluor.

Condiții de păstrare:

A se păstra în recipientul inițial, bine închis, ferit de razele soarelui, la temperatură maximă de 25°C.

Preparare:

  • Fermentarea merelor

Se aleg mere nestropite, cât mai coapte, se spală și se toacă prin masina de tocat fructe.

Amestecul de mere tocate, miere și apă de izvor se pune în maturătoare de inox acoperit cu pânză.

Se lasă la fermentat 10-14 zile la temperatura de aprox. 220C, timp în care se mestecă zilnic.

După 10-14 zile, fermentarea se oprește și compoziția se strecoară prin sită și tifon.

  • Fermentarea otetului

Lichidul rezultat după trecerea prin sită și tifon, se pune în maturator de inox. Se acoperă cu capac (fară a fi perfect etans) și se ține înca 30 zile la temperatura de aprox. 220C, timp în care se nu mestecă.

În acestă perioadă la suprafața lichidului se formează o peliculă fermă, translucidă care crește. Aceasta este ciuperca oțetului, cea care conferă oțetului aciditate/tărie.

La finalul perioadei de 30 zile, în funcție de condițiile din cameră, ciuperca mare se va lăsa la fund. Oțetul devine mai limpede și are un gust acru mai pronunțat.

3. Limpezirea oțetului

Oțetul este scurs cu atenție, se pune din nou în maturator la temperatura camerei pentru înca min. 30 zile. În această perioadă, oțetul se limpezește și continuă sa se matureze, formând o altă peliculă subțire deasupra.

După ce pe fundul vasului s-a depus sediment, oțetul foarte limpede este ambalat în sticle din sticlă brună.

Intern

· Oțetul de mere este un remediu indicat mai ales în cazul afecțiunilor care necesită tratament medicamentos cu antibiotice.

· Previne infecția sinusurilor și faringită streptococică;

· Reduce nivelul colesterolului;

· Vindecă afecțiuni ale pielii, precum acneea;

· Previne intoxicația alimentară;

· Lupta împotriva declanșării alergiilor;

· Previne oboseală musculară după exerciții fizice;

· Stimulează sistemul imunitar;

· Accelerează metabolismul, promovând pierderea în greutate;

· Îmbunătățește digestia și previne constipația;

· Ameliorează simptomele de artrită și guță;

· Previne litiază renală și infecțiile de tract urinar.

Extern

· Frecții în cazul stărilor febrile cauzate de gripă și răceală;

· Tamponări locale pentru înțepături de insecte.

Lasă o opinie


Evaluarea ta:


Produse asemănătoare

__